Jag kom på två saker idag… dels att det kan vara praktiskt att döpa inläggen till maträtten och sedan så kanske inte du tycker att vardagsmat är samma sak som jag tycker, så jag la till lite andra kategorier istället! Säg till om någon kategori saknas!!

Ugnsstekt fläskfilé med oliver:
600g fläskytterfilé (vad är ytterfilé???)
1tsk salt
1krm svartpeppar
smör
4 vitlöksklyftor
1 zucchini (ca 300g)
1 fänkål (ca 250g)
250g körsbärstomater
1dl svarta oliver
2msk hackad rosmarin
2dl matlagningsgrädde
2msk balsamvinäger
2msk koncentrerad kalvfond
4 skivor prosciutto

Ugn: 200 grader
Dela köttet i 8 bitar, salta, peppra och bryn runt om i smör

Skala o skiva vitlöken. Skär zucchinin och fänkål i bitar. Lägg kött, grönsaker och oliver i en långpanna (ugnsform). Krydda med rosmarin och häll på grädda blandad med fond och vinäger. Stek i mitten av ugnen ca 20min.

Läggskinkskivorna på en plåt m bakplåtspapper, stek samtidigt som “grytan” ca 10 min, låt svalna. Smula skinkan över kött och grönsaker före servering…

Detta ändrade jag: mindre oliver och tomater, vanlig grädde, annan lufttorkad skinka och älgfransyska istället för fläsk. Serverade med ris (tror potatis är toppen!) och grillat vitt bröd (grekiskt lantbröd).

Detta var första gången jag lagade detta och det uppskattades! smiley