Fint namn på maten tycker jag, nästan skräckinjagande… Hittade det i en jakttidning och det fungerar fint med älgkött också och säkert andra arter också smiley.

700g putsad vildsvinsfilé (eller innanlår, kotlettrad/biff)
150g skivade färska champinjoner (fungerar utmärkt m burksvamp!)
1 hackad gul lök
4dl vispgrädde
1 köttbuljongtärning
1 msk dijonsenap (tog Johnnys jag…)
2 msk hackad gräslök
0,5 msk hackad timjan
0,5 msk hackad dragon (den hoppade jag…)
2 msk hackad bladpersilja (här tog jag lite mer och vanlig persilja)
saften från en citron
salt o peppar

Salta, peppra och stek köttet som är i skivor (1,5cm tjocka) (eller grytbitar smiley). Ta upp köttet och lägg åt sidan. Stek svampen och lägg sen i löken, fräs.
Tillsätt grädde och buljongtärning, koka upp och låt småputtra.
Smaka av med senap och citron. Ha i örter och det stekta köttet.
Servera m ris, pasta eller pressad potatis och smörslungade bönor.

Jag är helt övertygad om att detta är gott med vilken typ av köttbit som helst! Och snabbt dessutom…